Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед
Малко преди 23.00 часа напрежението ескалира. Стигна се до спорадични сблъсъци между протестиращи и полиция пред площад "Народно събрание". Полицията се опита да избута протестиращите. Протестиращ хвърли паве, съобщи БНР.

Протестиращите се опитаха да пробият кордона, влязоха в сблъсък с полицията и започнаха да замерят полицията с предмети, която ги избута с щитове. Камионетки на Жандармерията бяха спрени зад сградата на НС, няколко бомбички бяха хвърлени в краката на полицаите.

Две линейки пристигнаха в района - едната на Спешна помощ, а другата от болницата на МВР. Не е ясно има ли пострадали служители на реда.

Напрежението възникна към 21.30 часа, когато протестиращи поискаха да преминат през плътния полицейски кордон, който е обградил старата сграда на Народното събрание, за да отидат към храм-паметника "Александър Невски". Те не бяха допуснати от силите на реда, което предизвика недоволство.

Броят на протестиращите вече намалява, но все още едно голямо ядро се намира пред старата сграда на Народното събрание. Множеството скандира "Оставка" за главния прокурор и правителството.

Три - четири реда жандармеристи с щитове и шлемове излязоха, за да преградят пространството пред старата сграда на Народното събрание. Протестиращи се струпаха пред жандармеристите, скандирайки, че пазят престъпници.

76-а вечер на протест се провежда в София. Инициативата е под надслов "Велико народно въстание" 3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар