Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Организаторите на антиправителствение протести от т. н. "отровно трио" обявиха, че са избрали 22 септември - Денят на българската независимост, за трета част на т. нар. "Велико народно въстание".

Още по темата

"За нас Борисов е не просто диктатор, не просто зло. Борисов е миналото, вече миналото. Именно заради това на 22-ри септември ще чуете петте приоритета, които според нас, са необходими за изход на България от тази помийна яма, в която ни завлече управлението на Борисов", обясни адвокат Иван Хаджигенов от триото.

Арман Бабикян допълни, че преговори с Борисов няма да бъдат водени.

"Може би осъзнал, че на площадите на България не е мафията, а са гражданите! Длъжни сме да дадем точен и ясен отговор - преговори с Бойко Борисов няма да има. От него се иска да подаде оставка и след това да се насрочат парламентарни избори. Това смятаме, че е легитимният начин за развръзка на кризата в България. Тогава ще има не преговори, а разговори и то с българския народ".

Исканията на хората остават непроменени – оставка на кабинета и главния прокурор.

Снощи протестът премина спокойно и без напрежение. Хората хвърляха яйца и ябълки по сградата на Народното събрание.

Последва и обичайното шествие към "Орлов мост". Кръстовището остана блокирано за час, но към 22:30 часа вечерта движението беше възстановено.


 

Коментари Напиши коментар

91

Корморан

преди 2 години

Само селянчета правят революция и въстания на които им се живее в София ама ако може без да работят и да са на издръжка на държавата.

90

Анонимен

преди 2 години

Бе , много симетрия в тоз ГЕРП ,бе !Симетрични инициали да искаш - Б.М.Б , Ц.Г.Ц , *** ...Само майка им се дъни - Б.К.П. !

89

Анонимен

преди 2 години

до #97 - Естествено Ако ти си от тези здравомислещи българи , защо се оставяш на акъла на един еднокнижник ?!