Снимка: Pixabay
"Това, което се очертаваше като лош вариант за септември, е добрият вариант за октомври. Все още се намираме в по-спокойна обстановка, която се очаква да продължи и в част от октомври". Това каза в ефира на Нова ТВ математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов относно разпространението на COVID-19 у нас.
 
"Към края на октомври бихме очаквали, че ще достигнем 1000 починали, това е под средното световно равнище", прогнозира математикът.
Още по темата
 
"В момента епидемията леко се разширява. Това става след един доста дълъг период на свиване, което беше много добре за България. В есента влизаме с относително добри показатели на фона на останалите", посочи още проф. Витанов.
 
"Ако мерките се спазват, то през октомври не се очаква нищо драматично. Трябва да се стегнем и да изкараме ноември, защото той е критичен – там са условията за разпространението на COVID, както и на останалите вируси. Декември няма много работни дни. Тогава ще настъпи краят на годината и на първия срок, така се спасява присъствената учебна година", обясни той.

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 1 година

Хайде, който свършва да свършва и останалите да си живеем живота пак спокойно.

18

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 5Ами вече трети месец чакаме точно от там да се развихри,ама ядец...неще...много свиреп този вирус да знайш.

17

Анонимен

преди 1 година

Абе онази Златена,Ужасена,Разгневена да не е отпуска нещо...толкова статии за ковид,а тя не коментира.Да не я хванала коронката....