Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички пенсионери ще получат по 50 лв. и през октомври, като добавката ще струва на бюджета над 105 млн. лв.

Това каза премиерът Бойко Борисов на заседанието на правителството, което се провежда днес чрез видеоконферентна връзка.

Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си, посочи той.

Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Независимо от трудностите, пред които ни изправи COVID-19, от 1 юли т.г. с 6,7% увеличихме всички пенсии.

По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора. Голяма част от тези дейности продължават да се реализират и до края на годината.

Защото осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството. Продължаваме активно да работим за нови и нови мерки в подкрепа на пенсионерите, уверява Борисов.

 

Коментари Напиши коментар

81

11

преди 1 седмица

др.борисов,ти ако мислеше за старините на пенсионерите,щеше да преизчислиш,досегашните пенсии,получавани,от нашите родители,не да ги индексираш с някакви 6%, не може да си работил 40 години,и накрая да получаваш пенсия под прага на бедността.а арменеца АСТОР,който имал 15 хиляди представления,и изгоряла архива,да му отпускаш 700лева пожизнена пенсия,а на тези с 40 години стаж,да им даваш 360лева.макар че техните документи,не са изгорели в пожар,а са в НОИ,и доказани с документи трудов стаж.

80

баце

преди 1 седмица

Служител в даржавнат администрация - 800 лева. Калинка на ГЕРБ или на БСП - от 1500 лв нагоре. Шефче от ГЕРБ или БСП или от Службите - 2000 . Директорче от същите - над 2500. Парчали долни, държавата не работи заради калинки и случайно издигнати хора в държавната администрация. Вън на вас , вън на калинките. ***!

79

гост

преди 1 седмица

Не вярвам на лъжи и ***. Бил дигнал заплатите на държавните служители с 30% - леле . Абе ***, има служители с по 800, както и калинки на БСП и ГЕРБ - чия заплата мислиш,че дигаш с 30% бе шмульо. Калинките решават на кого да вдигат заплататите и на кого не с т.н. манипулирани атестации на служителите. Вън на калинките, вън на гербави и на бесепари.