Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

64-и дни демонстранти излизат на протест срещу правителството. Според политолога Антоний Гълъбов, това, че хората искат промяна, не означава, че тя минава през оставка на кабинета.

"Народното събрание и Министерският съвет работят, не виждам да има институционална криза. Социологическите проучвания показват междинна картина. Това, че хората искат промяна, не означава, че тя минава през оставка на кабинета. България няма интерес да има блокаж на институциите. Именно заради това премиерът в момента носи голяма отговорност". Това заяви пред БНР Гълъбов и подчерта още, че протестиращите прогресивно намаляват.

Още по темата

"Не знам кои са основните причини за гнева на хората, защото са различни. Онова, което ме интересува е да има работещи институции. Онези, които протестират срещу ЕС, Бойко Борисов, Емил Кошлуков и Иван Гешев не формират дневен ред. Това не е сериозно, защото ще дойде утре.

Става въпрос за политически инфантилизъм. Много е високо нивото на непредвидимост. В много държави икономиките например спряха да работят. Протестиращите трябва да спрат да се държат като малко дете. Защо например една държавна институция се опитва да блокира работата на другите, става въпрос за президентството? В България има черен пазар на компромати, в който може да се извади всичко. За мен по-важно е кой е подслушвал министър-председателя на България. Това е престъпление от много висок клас срещу премиера на републиката", каза още политологът.

"Много е интересно, че не се публикува броят на протестиращите. Има корпоративни медии, които представят информацията по различен начин",  заключи още Гълъбов.

Коментари Напиши коментар

309

Търпение

преди 1 година

Протестът на Радевите метежници може да продължи дълго време, чак до атаката на NASA, след което на почитателите на Евразия ще им се наложи да се укриват, ако искат да останат живи...

308

Соня Ериксон

преди 1 година

Прогресивно намалява пълнежът на горният ти етаж , мамин сладък !"Не знам кои са основните причини за гнева на хората ...." Като не знаеш това ,защо ми се правиш на политолог , отивай да разтягаш локуми в някое комедийно шоу !

307

Анонимен

преди 1 година

Какво ще стане с една демокрация и държава,ако всеки/представляващ малцинство/,на който му омръзне една власт,излезе на улицата с исконе тя да си ходи? Без да има визия за бъдещето на тази държава