Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

64-и дни демонстранти излизат на протест срещу правителството. Според политолога Антоний Гълъбов, това, че хората искат промяна, не означава, че тя минава през оставка на кабинета.

"Народното събрание и Министерският съвет работят, не виждам да има институционална криза. Социологическите проучвания показват междинна картина. Това, че хората искат промяна, не означава, че тя минава през оставка на кабинета. България няма интерес да има блокаж на институциите. Именно заради това премиерът в момента носи голяма отговорност". Това заяви пред БНР Гълъбов и подчерта още, че протестиращите прогресивно намаляват.

Още по темата

"Не знам кои са основните причини за гнева на хората, защото са различни. Онова, което ме интересува е да има работещи институции. Онези, които протестират срещу ЕС, Бойко Борисов, Емил Кошлуков и Иван Гешев не формират дневен ред. Това не е сериозно, защото ще дойде утре.

Става въпрос за политически инфантилизъм. Много е високо нивото на непредвидимост. В много държави икономиките например спряха да работят. Протестиращите трябва да спрат да се държат като малко дете. Защо например една държавна институция се опитва да блокира работата на другите, става въпрос за президентството? В България има черен пазар на компромати, в който може да се извади всичко. За мен по-важно е кой е подслушвал министър-председателя на България. Това е престъпление от много висок клас срещу премиера на републиката", каза още политологът.

"Много е интересно, че не се публикува броят на протестиращите. Има корпоративни медии, които представят информацията по различен начин",  заключи още Гълъбов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase