Снимка: архив, БГНЕС

Хуманитарна помощ - основно храни, осигурени от Правителството на България, ще получат сънародниците ни от Западните покрайнини в Сърбия, съобщиха от посолството ни в Белград и от Червения кръст на Сърбия.

Предаването на помощта, която се отпуска в знак на солидарност със сръбската държава в нейните усилия за преодоляване на социалните последици от COVID-19, ще стане на 4 септември 2020 г., петък, от 9.00 часа в митническия склад в Цариброд, предаде БНР.

Българската помощ съдържа 3 336 пакета с храни /брашно, захар, ориз, макарони и бисквити/ и 16 690 бр. антибактериални сапуни и е предназначена за населението в общините Цариброд, Бабушница и Босилеград.

Получател на хуманитарната помощ ще бъде Червеният кръст на Сърбия, който ще организира дистрибуцията на пакетите.

На церемонията при предаването ще присъстват посланикът на Република България в Сърбия Радко Влайков, генералният консул на България в Ниш Димитър Цанев, председателят на Червения кръст на Сърбия проф. д-р Драган Раданович, представители на общинските ръководства на трите града.

Още в началото на COVID кризата българското посолство в Белград осигури маски и защитно облекло за медицинските екипи в трите града, припомни първият секретар на посолството ни в Белград Сергей Андреев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase