Емблематичното предаване "Операция история" се завръща в ефира на Bulgaria ON AIR навръх 6 септември – денят, в който честваме съединението на страната. Първото издание след лятната ваканция ще срещне зрителите с признати експерти в областта на историческото минало, които ще спорят за това празник или национална трагедия са събитията от 9 септември 1944 г.
 
В неделния следобед, в студиото ще влезе един изключителен познавач на българската история - издателят Петко Колев. Заедно с водещия на предаването Росен Петров ще се върнат назад във времето, за да открият следите на изгубено народно единство. Двамата ще разговарят и за това защо българите са "клали" българи по онова време.
 
Предаването ще продължи с дискусия върху една от най-оспорваните теми от миналото – за значението на Деветосептемврийски преврат и неговите последици за народа. Своите гледни точки ще представят бившият преподавател от военна академия полковник Йордан Костадинов и специалистът по международни отношения и главен секретар на СДС Илия Лазаров.
 
Не пропускайте специалното празнично издание, с което предаването „Операция история“ ще постави началото на нова поредица от интересни срещи, исторически спорове и мистериозни разкрития – тази неделя, 6 септември, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase