Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Блокирано беше движението на площад "Независимост" тази вечер от протестиращите, които искат оставката на правителството и главния прокурор.

Обстановката е спокойна и демонстрацията - мирна.

Полицейското присъствие е засилено, униформените на първа линия отново са с жилетки "антиконфликт".

Те се отдръпнаха и така позволиха на протестиращите отново да блокират движението в района на "триъгълника на властта".

Протестиращите реагираха положително на действията на полицията.

По-късно протестиращите тръгнаха към Ректората на Софийския университет и блокираха Орлов мост.

Те се заканиха да изградят наново палатковите лагери, които бяха премахнати в ранните часове на 57-ия ден на антиправителствени протести.

Организаторите на протеста обвиниха властта за безредиците вчера.

Според т.нар. Отровно трио "в България се установява диктатура, а властта се удържа благодарение на полицията". Те определиха 56-ата протестна вечер като "провокация от страна на правителството с активно съдействие на полицията" и като "грозна театрална постановка".

 

Коментари Напиши коментар

462

Да

преди 2 години

До даааааааааааааааааааНо тогава ще искат да ги махат, защото ще налагат дисциплина и да работят!Кой ще ги остави вместо час да работят 10.мин, със смартфона в едната ръка във фейса, а през другото време кафенца, цигарки ит.н.? После да реват, че са ниски заплатите!

461

?

преди 2 години

До ББС парите на 10 000 протестъра ли е платено всичко? Само вие ли имате деди? Питахте ли другите милиони, дали да правите каквото искате? Вие да не би да сте богопомазани? Мислите си, че фигуранта и шефовете му стоят зад вас, ще ви подкрепят вечно? Просто ако постигнат своето и всичко свърши, вие пак ще си същите м-ъ-р-ш-и!

460

ББ

преди 2 години

на нашата земя,отвоювана с кръвта на дедите ни,на бул.строени с нашите данъци ще правим каквото си искаме,назначените от нас власт имащи ще уволняваме когато ние решим,ще съдим крадците и Националните предатели както решим...Народа ни е в правото си да преследва и децата и внуците им за Националното предателство...извършено спрямо нашите деца и внуци...Нема правда нема Мир...ние сме Свободни Човешки Същества,Бог ни е дал Живота!Свобода или ***!!!