Снимка: БГНЕС

На 54-ия ден от антиправителствените протести започна с  "Масово отваряне на очи" пред Представителството на Европейската комисия в България.

Недоволните от правителството обявиха оперативна програма „Фасадна демокрация”, а като бенефициент е посочен партия ГЕРБ и коалиционните партньори Финансирането пък е осигурено от европейските данъкоплатци.

Още по темата

Протестиращите обявиха, че „оперативната програма”, която представят днес, краде бъдещето на гражданите.

С тази проява протестиращите искат от европейските политически лидери да заемат ясна позиция, тъй като според тях управлението на премиера Бойко Борисов поражда институционална криза в страната.

А иначе исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

След като ДПС обяви, че нито ще подкрепи проектоконституцията на ГЕРБ, нито ще се подпишат за свикване на Велико Народно събрание от „Отровното трио” излязоха с официална позиция.

„След 53 дни на протест, които доказаха на световната общност и на целия български народ, че корумпираното правителство, ръководено от Бойко Борисов, трябва да подаде оставка, днес по-умният от съдружниците във властта лиши Бойко Методиев Борисов от последното му алиби за оставане на власт. След смяната на министри, безпринципното раздаване на пари, опитите за насилие върху гражданите, последният шанс за задържане във властта след изявлението на ДПС, вече не съществува”, заявиха проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

“Ние не се доверяваме на мафиотското управление до окончателната и бърза оставка на правителството и съставянето на служебен кабинет, гарантиращ честно и прозрачно провеждане на изборите. Протестите продължават, както и всенароднoто въстание на 02.09 остава”, заявиха още от “Отровното трио”.

Бабикян, Минеков и Хаджигенов подчертаха, че 2 септември е “чудесна дата, на която самотният диктатор може да се оттегли, за да можем на 06.09 да празнуваме Съединението на България. Не се отказваме от нито едно наше искане. Битката продължава. Ние гражданите сме новото начало в обществения живот на България”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase