Младежи ще въздействат на своите връстници за намаляване на агресията и приемане на различията. Това предвижда проекта "Заедно срещу агресията", който се изпълнява от сдружение "Обществен КОМПАС". Той е насочен към ефективна превенция на агресията сред младите хора, популяризиране на толерантното поведение във всичките му форми, включително и онлайн и изграждане на мотивация за приемане на различията.

Иновативен елемент на проекта е обучението и специализираната подготовка на младежки делегати, които да усвоят знания и умения за въздействие върху техни връстници с цел превенция на агресията и създаване на условия за толерантен начин на живот.

Делегатите ще бъдат активно въвлечени във всички проектни фази и ще имат ключова роля за осъществяване на последващите дейности.

Обучения за млади хора ще се проведат и в Троян, Велинград и Банско. Чрез проектните дейности ще бъдат въвлечени голям брой доброволци в информационни форуми за превенция на агресията. На свой ред тези участници ще организират информационни кампании за техните връстници от общността.

Проектът предвижда широко популяризиране на негативите от агресията сред голям брой младежи и активизирането им за спорт и физически дейности на открито, както средства за  превенция на агресивното поведение. Проектът цели да популяризира спорта, спортните дейности като инструмент за придобиване на преносими умения и алтернативи за преодоляване на рискови поведения и агресия на местно ниво.

За осъществяването на кампаниите са предвидени разнообразни и атрактивни информационни материали,  които да осигурят устойчивост на резултатите. Паралелно ще се достигне и до голям брой млади хора, чрез социалните мрежи и онлайн комуникациите.

Чрез включените методи и форми на неформалното образование ще се достигне и до голям брой младежи в риск и в неравностойно положение, които живеейки в малки населени места имат ограничен достъп до информация и ресурси.

Проект НПИМД-Н2-Т2-004 „Заедно срещу агресията“ се изпълнява по договор 25-00-56/26.06.2020 с подкрепата на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase