Продължава разследването на катастрофата, при която четирима души бяха пометени на тротоар в Каварненско. Основната версия до този момент е, че шофьорът карал с превишена скорост. Той също е пострадал и е настанен в болница. Други двама са ранени и също настанени в болница, включително третото дете на загиналата жена. 
 
Вчера в село Белгун след нерегламентирано състезание с автомобили, четирима души, сред които и две деца, загинаха. В центъра на селото 36-годишен шофьор губи контрол над управлявания от него лек автомобил, който се качва на тротоара и помита намиращите се там хора. 
 
Хората сме доста примитивни. Ако става дума за гонка, при нея рационалното мислене приключва. Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR рали шампионът и преподавател в НСА Димитър Илиев. 
 
Според него подобно поведение на пътя е абсолютно безотговорно.
 
"Това е комплексна тема, още от древни време хората се съревновават. Когато обаче това не се прави по правила и на обезопасени места, последиците са големи", подчерта той. 
 
Илиев смята, че скоростта е ключова при ПТП-тата. 
 
"Големият проблем е, че не спазваме законите. Не може да се сложат мантинели по площадите в населените места. Полицията не може да бъде навсякъде. Културата е важна, апелирам да говорим за това колко е опасна високата скорост. Караш със 100 км/ч., но когато се наложи да спреш, разбираш, че нямаш контрол", каза събеседникът.
 
"Не мога да се примиря, че някак като общество се примиряваме, когато в населено място някой профучи с голяма скорост. Много елементарно човек може да спази закона, нещата са по-прости отколкото ние мислим", настоя Илиев.
 
Той е на мнение, че легналите полицаи помагат, но не може да ги "наслагаме на всеки 100 метра".
 
"Нещото, което е важно да се промени, е начинът, по който се наказват подобни престъпления. Минава време, забравя се всичко", допълни рали шампионът. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase