Снимка: БГНЕС

Общ преглед

В началото на 38-я ден на протести, гражданите са на площада, за да изразят негодуването си срещу управляващите. Те искат оставка на премиера Борисов, оставка на цялото правителство, оставка на главния прокурор Иван Гешев и незабавни избори – честни, както и дистанционно и машинно гласуване, предаде БГНЕС.

Протестиращите не са съгласни с оповестените в петък от премиера обещания за рестарт и нова Конституция, както и свикване на Велико Народно събрание от настоящия парламент. Според тях с хода си Борисов цели печелене на време.

В началото на днешния ден, в 19 часа площадът в т.нар. „триъгълник на властта” все още е почти празен.

След 19.30 часа гол до кръста мъж беше закопчан с белезници и държан от полицията на фонтана пред президенството. След това униформените отведоха мъжа до паркираната наблизо патрулка кола. Мъжът изглежда видимо в нетрезво състояние. Няма напрежение на площада. Хората постепенно прииждат. Има и полицейско присъствие.

Блокадата на Орлов мост остава. Палатките и шатрите пред Министерски съвет – също. Блокада има и пред Ректората на Софийския университет.

Коментари Напиши коментар

307

Го4о

преди 2 години

Този е от Славяново (новото име е Руменрадево)

306

Gerb

преди 2 години

На Гешев защо се иска оставката... Някой може ли да каже. Благодаря

305

Оставка

преди 2 години

А за всички, които подкрепят герб- анатема за вас дето замърсихте водата, отровихте въздуха, продадохте земята, изгонихте младите, убихте старите и предадохте предците ни, нацията ни и родината ни!