Снимка: БГНЕС

Общ преглед
Протестиращи от Стара Загора блокираха Прохода на Републиката малко след 18:30 часа тази вечер, предава Нова тв. Точното място е разклонът на село Димовци. Протестиращите пропускат единствено автомобили с малки деца и бременни жени.
Още по темата

Исканията на протестиращите остават непроменени. Полицията е на място и вече разговаря с хората. Днес в ранния следобед протестиращите блокираха пътя към границата със Сърбия.

Те бяха категорични, че ще има още много блокади - "за да си върнат държавата". В следобедните часове те отново се събраха, този път на "Ломско шосе" в столицата. Там те пресичаха интензивно пешеходна пътека.

До пълно спиране на движението не се стигна, но се получи голямо задръстване, което изнерви шофьорите.

В 37-ия ден на недоволство блокадата на три столични кръстовища остава - на Орлов мост, на Ректората и в Триъгълника на властта. Част от демонстрантите се запътиха по-късно отново към бул. "Ситняково", където ще правят нов опит да направят блокада на пътя, както стана и миналата вечер.

Стигна се до пререкания между демонстранти и шофьори, които трябваше да предприемат опасни маневри, докато имаше хора на  платното, за да се изтеглят.

Протестиращи заставаха пред автомобили, които искаха да преминат през кръстовището. По информация на кореспондентите на БНР са планирани блокади на главен път Е-79, на магистрала "Тракия" и на Прохода на Републиката.

До този момент полицията не допусна блокиране на главния път Е-79 между Благоевград и Симитли.

Предприет бе втори опит за блокада в близост до тунела – този път демонстрантите се бяха оковали във вериги. Стигна се до сблъсъци с полицията, която обаче не позволи да бъде спряно движението.

За кратко протестиращите оковали и автомобил на жандармерията.Опитите за блокада на пътя продължават.

Във Варна протестиращи блокираха за кратко движението по Аспаруховия мост. Гаранции за честен вот, за електронно гласуване, за машинно гласуване  и за реални избирателни списъци - това поискаха протестиращи в Бургас, които участваха в шествие през централната част на града до Морското казино.

За кратко бе блокирано и движението по Дунав мост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар