Кадър: Bulgaria ON AIR

"Когато се запушват пътищата и част от хората искат да пътуват, се получава напрежение. Позицията ми е, че протестите трябва да продължават и след изборите", коментира лидерът на "Глас народен" Светльо Витков в ефира на "България сутрин".

"Всички преди да сме политици, сме граждани и когато нещо не ни хареса в управлението, имаме право да изразим своето недоволство и желание за промяна. Това е граждански протест, не е политически протест, организиран от една или друга партия", добави Стоян Михалев от "Демократична България" пред Bulgaria ON AIR.

Според него на протестите има представители на различни партии.

"Политикът е гражданин, но е първо политик", посочи Витков, като добави, че хората са излезли на протест, за да сменят изцяло управляващите.

Гостите коментираха и темата дали съществува разделение на партиите по време на протеста.

"На протестите има хора с различни виждания. Всеки има свои представи как трябва да се случват нещата", добави още Михалев.

Той обясни, че дори и да има предсрочни избори след три месеца, през това време обществените нагласи могат да се изменят.

Коментари Напиши коментар

27

Diana

преди 1 година

Нямат си хората работа и си протестират, значи...БСП-арите им подпалиха фитила и те си крякат техните лозунги, а уж изразявали свое мнение - свое мнение значи свои лозунги, а не "оставка", което си е оригинален лозунг на БСП! Защото БСП се бори тя да седне на кормилото, а другите явно не за това се борят, ама...Както отдавна е казано : *** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА! ...И кой направи младите "прости"? - БСП, която съсипа образованието в нейния преход...Стегнете се младежи - от такива играчки стават плачки...

26

независими протести

преди 1 година

как така старите ВИС и СИК пак се оказаха от двете страни на барикадите

25

Бсп-протести

преди 1 година

Комунистически протести не подкрепяме! Долу Бсп! Импичмънт на Грипен Радефф !