Снимка: БГНЕС

Ден след сблъсъците на конференцията на партия ГЕРБ, част от нападателите са разпознати от МВР. Пред Bulgaria ON AIR говориха две от момчетата, бити на партийното събитие.

Красимир е геймър, а Нестор астрофизик. Запознават се на протестите, в които участват от първия ден. Свързва ги само общата кауза на демонстрациите. Затова в сряда заедно влизат на конференцията на ГЕРБ в "София Тех Парк" отново в знак на протест.

"Наблюдавахме и Нестор премина оградителната линия. Съвсем мирно се приближи до столовете, които са сравнително близо до говорещите", разказва Красимир.

"При една от почивките в речта на Бойко Борисов, в която се ръкопляскаше, тръгнах и аз да ръкопляскам и да цитирам част от неговите записи", споделя Нестор.

"В този момент връхлетяха адски много хора върху него. Той започна да вика "Краси, снимай". Започнах да снимам и виждайки, че започвам да снимам, връхлетяха върху мен. Озовах се на земята с адски много ритници по мен, като неистовата борба беше да ми откъснат телефона от ръцете", разказва още Красимир Петров.

Преди да бъдат изгонени от конференцията, двамата младежи понасят удари от момчета с маски. Едно от тях участва и в нападението над журналистката Полина Паунова.

"Представете си на едни столове стоят всички министри, председателят на НС, премиерът горе гледа как ме ритат и никакви мерки не се вземат. Тогава за каква държава говорим", допълни Красимир.

Държавни органи на реда също присъстваха на конференцията. Според едно от нападнатите момчета обаче, въпреки призивите му, те не са поискали документите на нападателите. Двете момчета внесоха жалба в районния съд за физическата агресия. От МВР съобщиха, че самоличността на двама от нападателите е установена. Имена не се посочват.

От "София Тех Парк" отговориха в писмена позиция, че за охраната на мероприятието се грижи фирма "Боду" СОД, от които са поискани обяснения за липсата на адекватна и професионална реакция от страна на техни охранители. Въпреки въпросите ни, отправени към "Боду" СОД, до края на работния ден Bulgaria ON AIR така и не получи отговор.

Веднага след конференцията ГЕРБ се разграничиха категорично от биячите и призоваха полицията да си свърши работата. От партията заявиха, че за събитието са разчитали на охраната, осигурена от София тех парк.

Коментари Напиши коментар

79

Ммм

преди 2 години

Моника Станишева е организирала конгреса на ГЕРБ, проведен в София Тех Парк.

78

Някой си

преди 2 години

Каква охрана искате за 500лв заплата да не е луд някой да му търни главата. НСО де е било или бат Боко е бил без охрана . Нали има черен колан що не е скочил да защити момчетата от провокаторите да ги натръшка на бързо.

77

Зозо

преди 2 години

Всички видяха какво представлява герб. Едва ли остана човек, който да гласува по съвест за тях. Ще разчитат на купен и контролиран вот от обръчите им от фирми. Или те, или ние, среден път няма, нито ни остава много време.