Правителството да продължи да управлява, но без Бойко Борисов да е премиер. Това е един от вариантите, който премиерът е готов да предложи на коалиционните си партньори.

"Това, което каза Борисов, въпреки реакцията на неговия актив е, че най-важното за него е да има парламент, правителство и има конкретни задачи, които трябва да се свършат", коментира политологът Татяна Буруджиева в "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите ѝ идеята на оставката, за която е говорил премиерът, е да има спокойствие да се свърши определена работа, но всичко зависи от това дали протестът ще продължи да не желае да разговаря и дали ще я приеме.

"Навлиза се в една фаза, която не е продуктивна от нито една гледна точка. В този смисъл тя не може да бъде продуктивна, ако продължава така", категорична бе Татяна Буруджиева.

Според социолога Юлий Павлов, ако Борисов подаде оставка, това ще е контрапродуктивно и протестите няма да спрат. "Протестите не са тези, които трябва да решават за 7-милионна България. Не може да се сменя правителство или министри под натиск от улицата", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Буруджиева коментира, че протестите не излъчват послание, което да може да бъде изпълнено.

"Докато нямаме никакъв диалог, нищо смислено не може да се случи, защото всеки ще си стои на неговите позиции и виждаме от социолозите, че в парламента няма да могат да се променят радикално нещата", каза още тя.

Павлов допълни, че няма основание за предсрочни избори в страната, а и повечето хора не ги искат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase