Теодор Тодоров  е само на 19 години и току-що завършил гимназия, а вече върви по стъпките на големи изобретатели като Илън Мъск. Той вече има две изобретения, едно от които е предназначено за хора с увреждания. Как дойде идеята за инвалидна количка, която да изкачва стълби и докъде се простират мечтите на Теодор?

"Количката изведнъж се роди в главата ми и реших да я създам. Има реален работещ прототип и 3D модел. Все още се работи по обезопасяването ѝ, за да може човек с увреждания да я използва без да се притеснява", обясни изобретателят в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Неподходящата инфраструктура за придвижване на хора с увреждания е едно от вдъхновенията на Теодор. Вече има хора, които са се свързали с него, за да видят как работи количката, но единствено Теодор я е използвал към момента.
 
"Трябва да има светлини, за да може да се отличава. Решил съм първата версия да не я патентовам. Втората версия задължително ще бъде патентована и пусната в производство", разкри още той.
 
Младият изобретател започва висшето си образование в Техническия университет в София, а след това планира да продължи с магистратура в чужбина.
 
Идеята на другите му проекти също е да помагат на хората. Те са по-скоро свързани с транспорта и забавлението. Целта му е да се изключи от употреба двигателя с вътрешно горене.
 
Самият Теодор вече 3 години се придвижва в София с електрически маунтин борд, който по думите му елиминира изцяло нуждата от кола или градски транспорт. Третият му проект представлява робот, който може да се бие с други роботи.

Коментари Напиши коментар

47

Гм

преди 4 дни

Аз пък съм кръстосал прасе със стоножка и по 100 хамона вадя от едно хайванче. Фелипе шести вика ела у Мадрид да се развиваш. Ама аз искам да си остана тука и да кръстосам бълха със светулка че по лесно да се пощим

46

рашид

преди 5 дни

HONDA от поне 8 години имат не само подобна количка и то работеща, но и екзо-скелет за носачи на товари.....
Все пак евалата на ПР-а на младежа, а и да сравнявате младежа с Елон Мъск е смешно и то заради факта, че г-н Мъск е чист плагиат само, че подкрепвн от солиден капитал, иначе всичките му "изобретвния" са просто апликиран чужд дизайн и концепции!
Без хейт, просто факти, иначе браво за ентусиазма!
N.B. В Kickstarter имаше също кампания, за вече реализиран работещ прототип, ама нейсе

45

от usa

преди 5 дни

вЕрно ли, ха ха !