Теодор Тодоров  е само на 19 години и току-що завършил гимназия, а вече върви по стъпките на големи изобретатели като Илън Мъск. Той вече има две изобретения, едно от които е предназначено за хора с увреждания. Как дойде идеята за инвалидна количка, която да изкачва стълби и докъде се простират мечтите на Теодор?

"Количката изведнъж се роди в главата ми и реших да я създам. Има реален работещ прототип и 3D модел. Все още се работи по обезопасяването ѝ, за да може човек с увреждания да я използва без да се притеснява", обясни изобретателят в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Неподходящата инфраструктура за придвижване на хора с увреждания е едно от вдъхновенията на Теодор. Вече има хора, които са се свързали с него, за да видят как работи количката, но единствено Теодор я е използвал към момента.
 
"Трябва да има светлини, за да може да се отличава. Решил съм първата версия да не я патентовам. Втората версия задължително ще бъде патентована и пусната в производство", разкри още той.
 
Младият изобретател започва висшето си образование в Техническия университет в София, а след това планира да продължи с магистратура в чужбина.
 
Идеята на другите му проекти също е да помагат на хората. Те са по-скоро свързани с транспорта и забавлението. Целта му е да се изключи от употреба двигателя с вътрешно горене.
 
Самият Теодор вече 3 години се придвижва в София с електрически маунтин борд, който по думите му елиминира изцяло нуждата от кола или градски транспорт. Третият му проект представлява робот, който може да се бие с други роботи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase