Снимка: БГНЕС

"Позволяваме на 20 души да блокират 100 000 софиянци. Хората не могат да отидат на работа и да заведат децата си на детска градина". Така екоминистърът Емил Димитров коментира блокирането на центъра на София пред NOVA. 

"Нали имаме избори, нормален ред, по който правителството се избира. Последните избори са дали това разпределение. Има хора, които не им харесва управлението и искат да има предсрочни избори, ами ако пак не му хареса след това – до кога ще бъдем без управление? Това не трябва да се случва", категоричен е министърът на околната среда и водите.
Още по темата
 
"Смятам, че кметът на София като дава разрешение за митинг, трябва да обяви ясно, че след изтичането на даденото време, останалите жители трябва да могат спокойно да отидат на работа. Градът не може да спре", заяви Димитров. Според него правителството ще издържи мандата. 
 
Той коментира и темата за критично ниските нива на част от язовирите у нас. "Няма да допусна водна криза като тази в Перник. Като министър мое задължение е да осигуря водата за питейно-битови нужди. Всички язовири, от които се точи по какъвто и да е повод имат критичен минимум. Язовир Ястребино съвсем скоро ще стигне до нивото, от което ще пазим водата само и единствено за гражданите. Същото важи за Камчия, имаме вода за пиене за 2 години, ако я пестим, а в Тича имаме за година и половина", поясни екоминистърът. 
 
"От началото  на годината обяснявам на земеделците, че трябва да намерят алтернативни източници за напояване. Ще преминем в режим само за питейно-битови нужди в конкретните язовири. Гражданите на България ще имат вода, но ако не падне дъжд ще има проблем със земеделците. Съчувствам им, но трябва дъжд и сняг", поясни той.

Коментари Напиши коментар

147

Читател

преди 4 месеца

Защото тези "20 души" олицетворяват исканията на стотици хиляди протестиращи в България и по света,от Чикаго до Нова Зеландия,за оставката на правителството и Гешев,затова! Не се прави Димитров,че живееш на друга планета!

146

кратунке куха,

преди 4 месеца

не се опитвай да умаловажиш протестиращите хората от ЦЯЛАТА страна

145

Анонимен

преди 4 месеца

"Богатото трио" всеки ден трупа пачки в някоя офшорна сметка.