Снимка: Pixabay
"Положението е сериозно. Вирусът е все по-близо около нас. Спешно трябва да преосмислим поведението си". Това каза в ефира на NOVA зам.-директор на НЦЗПБ проф. Ива Христова.
 
Тя е на мнение, че от карантината "сме се хвърлили" в един нормален живот, сякаш вирусът на съществува.
 
"Ходенето на море, не бива да се свързва с мисълта, че коронавирусът го няма. Нека хората отидат на почивка, но да избягват струпванията", поясни още тя.
Още по темата
 
Професорът коментира и състоянието на здравната ни система до момента.
 
"Трябва да се отчете огромната умора на медиците. Това са месеци извънреден труд", обясни тя.
 
Според нея с настъпването на есента положението със заразата ще се влоши.
 
"Освен грипът ще дойдат и острите респираторни инфекции. В момента все повече млади хора се разболяват. Това показва, че поведението им е безотговорно", категорична е проф. Христова.
 
Относно ваксината на Оксфорд, тя коментира, че очевидно е безвредна, но все още не може да се говори доколко е ефективна.
 

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 1 година

Комшия отиде за рутинна операция на таза, да си оправи куцането и облекчи малко живота, уж щеше за 5 дена да го оперират и изпишат. Седя в болницата месец и половина, понеже некадърните касапи не са си свършили работата, и развива кръвна инфекция. И накрая го изписаха, не защото го бяха излекували, а защото не са искали да умре в болницата, че да не им развали статистиката.Не само че убиха човека, ами роднините му платиха 1000 лв за операцията и 2000 за престоя.Да живее медицината!

39

Анонимен

преди 1 година

Аз имам противогаз и не го свалям. Чакам вируса..

38

Анонимен

преди 1 година

стига плашихте хората.който го е страх да си строи противоядрен бункер и да влиза в него за няколко години.