Актьорът Симеон Владов също е от хората, които излизат на протестите в столицата. Той е категоричен, че е добре да има промяна и младите хора да живеят в нормална държава.
 
"Искам всички тези хора, сред които е и синът ми, да живеят в една нормална държава, колкото и да е клиширано това", каза Владов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той даде за пример думите на Ренета Инджова, която е била служебен премиер на страната от октомври 1994 г. до януари 1995 г., относно това, че навсякъде по света след скандал правителствата подават оставки.
 
"За една нощ се подава оставка и това дори не се коментира. Само в България един, два, пет, сто скандала - и никой не подава оставка", каза актьорът.
 
Той изтъкна и факта, че свободните артисти не е достигнала помощ, като има много малко изключения.
 
"В целия цивилизован свят раздадоха безвъзмездни помощи на свободните артисти, на свободните професии въобще. На тези, които беше отнето правото на труд. Тук вече четвърти месец повечето мои колеги, 90% от свободните артисти, нямат никакви доходи. Много гафове и незаинтересованост към проблемите на обикновените граждани", настоя Владов.
 
Той сподели и за проекта "Пеещи артисти", чиято премиера предстои през септември. 
 
"Песните вече почти са готови - всички десет. Моята песен е една от тях. Българският тъпан Георги Константинов няма нужда от представяне, а музиката на Красимир Гюлмезов е прекрасна", уточни гостът.
 
Актьорът прочете и текста на песента, която завършва по следния начин: "По-добре да съм беден, беден български тъпан, отколкото някой богат тъпанар".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase