Снимка: Bulgaria ON AIR

Управляващите признаха, че готвят собствени сценарии за излизането от политическата криза. Вчера премиерът Борисов изпревари събитията с искането на оставките на Емил Караниколов, Младен Маринов и Владислав Горанов.

"Ако има добра политическа практика, която създаде Борисов, това е да се изчиства от хора, които трябва да се махнат", коментира политологът Татяна Буруджиева в "България сутрин".

Още по темата

Според нея протестите няма така бързо да се свият и да излинеят, а напротив.

"Структурите на ГЕРБ не желаят правителството да си подаде оставка", поясни тя. По думите ѝ хората искат повече да ги питат, искат повече да ги чуват и това да е постоянно.

Социалният антрополог Харалан Александров коментира пред Bulgaria ON AIR, че когато улицата заяви своето участие в политическия живот, емоциите взимат връх.

"Тези хора не са там, за да променят политическия баланс. Те са там, за да променят моралния баланс. Те са съгласни с това, че потенциално едно влизане в избори в лошо време може да бъде разрушително, но казват "по-добре хаос, отколкото това", каза още той.

Според него голяма част от привържениците на ГЕРБ също имат критики към някои неизяснени отношения с ДПС.

"В тази ситуация другите двама ключови играчи - президентът и главният прокурор не изглеждат склонни към отстъпки. Единственият човек, който може да менажира това усещане за сериозно сътресение, което предстои и трябва да плати цена за това е премиерът" заяви още Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase