Снимка: БГНЕС

"Не вярвам, че в дискотеките се спазва дистанцията и децинфекцията. Видях какво се случи на бала на сина ми". Това каза за NOVA директорът на "Пирогов" Асен Балтов, след като стана ясно, че нощните заведения отново отварят врати. 

"Младите хора ходят по нощни заведения. Дори да изкарат леко коронавируса, те се прибират при родителите си", каза още Балтов. 
Още по темата
 
Според него се очаква до 7 дни да има ръст на заболелите и заради масовите събирания на протестите.

"София разполага с около 90 свободни легла в болниците. Ако се наложи, ще се отворят буферни отделения. В момента обаче, когато започнем да лекуваме само коронавирус, ще пострадат хронично-болните хора, тези с планови операции", допълни шефът на "Пирогов".

 
Той коментира и случая с пострадалото 21-годишно момче по време на протестите. В неделя по собствено желание то напусна "Пирогов". 
 
"Младежът беше приет с комоцио. Направен му е скенер, на който се вижда, че няма сериозни увреждания. Той дойде в съзнание, но имаше множество контузии по тялото. В неделя  се самоизписа. Може би се е притеснил от медийната активност. Другият ранен е 29-годишен и още е в болницата", коментира Балтов. 
 

Коментари Напиши коментар

26

Я па я..!

преди 1 година

В дискотеки се ходи да се танцува , а не да стоиш без да мърдаш на квадратния метър. Що за безобразие ?

25

Сат Н

преди 1 година

Ами кажи на любимия ти премиер да затвори заведенията. Алармирай! Протестирай! Подай оставка! Самозапали се!В краен случай, посети психиатър.

24

234

преди 1 година

Превърнете Арена Армеец в болница за коронарни,нали го тренираха през март,тя ще побере болните от цялата страна и животът да си върви.Защо трябва да се затварят болници,да се спират операции,хората не боледуват само от грип?