Снимка: БГНЕС

Министерският съвет удължи срока на договора за концесия за морски плаж "Бутамята" в община Царево и за намаляване на дължимото концесионно възнаграждение за текущата година.

Срокът на договора, сключен на 07.07. 2000 г., изтича в средата на летен сезон 2020 г. и предвид ситуацията, съществува възможност морският плаж, привличащ много туристи, да остане неохраняем, мотивират се от правителствената пресслужба.

Намаляването на концесионното възнаграждение се прилага само в случай, че концесионерът е изпълнил изискването да предоставя през целия летен сезон 2020 г. плажните принадлежности - чадъри и шезлонги, на цени не по- високи от заявените от него за сезон 2020 г.

Определени са и концесионери на три морски плажа.

"Ендевър Лозенец Фест" ДЗЗД е определен за концесионер на морски плаж "Малък плаж - Лозенец"  в община Царево, "Валто-Трейд" ЕООД – за концесионер на морски плаж "Делфин" в община Несебър и "САМЪР М" ООД – за концесионер на морски плаж "Обзор - централен" в община Несебър.

На "Малък плаж - Лозенец" концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лева с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10  лева с ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 5 710,51 лв. с ДДС.

Това ще е таванът на цените за чадър и шезлонг и на плаж "Делфин". Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 33 388,73 лв. с ДДС.

На плаж "Обзор - централен" концесионерът трябва да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 8 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 8 лв. с ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 175 712,06 лв. е ДДС. Предвидените инвестиции, свързани с организация на спортно-развлекателните дейности на морския плаж за срока на концесията са 348 840 лв. с ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase