Снимка: БГНЕС

В района на бивше ТКЗС край Червен бряг под ръководството на Специализираната прокуратура са започнали действия по разравянето на голямо количество отпадъци с неизяснен произход.

Преди две седмици стана ясно, че площадката на бившето ТКЗС е ползвана за незаконно депониране на отпадъци и се установи, че е възможно част от тях да са заровени, съобщи БНТ.

Още по темата

На място са наблюдаващите прокурор по разследването, по което са обвиняеми бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков и бизнесмените братя Бобокови, той като има данни, че незаконно заровените отпадъци може да свързани с фирми на бизнесмените и с незаконната дейност на уличените като участници в организирана престъпна група.

Според експертите балите не са български и са дошли от чужбина. Вероятно са били заровени поне преди 2 години. По мнението на специалистите това са отпадъци от акумулатори и електроника.

Заради риск за здравето на хората районът е отцепен. Възможно е част от отпадъците да са радиоактивни и на място има екипи, които постоянно да замерват радиоактивността.

Коментари Напиши коментар

5

там

преди 2 години

земята е страхотно плодородна! Унищожиха там всичко. С.стопанство е под опеката на Илчовски, който на 28 годи беше станал арендатор и милионер!

4

Анонимен

преди 2 години

Честните частници с милионен бизнес забъркани с ***. Не може да бъде! Нищо по-различно от мафията в Италия, в умален мащаб. Няма партии, има икономически интереси. За народа маски и ограничения да не протестира. Страхувайте те от камионите с трупове, докато дишате мръсния въздух, вода, почви

3

Наблюдатели от ЕU

преди 2 години

Добра реклама за туризма!Добре дошли в страната на Борисов и нейната корумпирана клика.