Снимка: БГНЕС

Невъзможно е летният сезон да бъде спасен, но дано все пак да има сезон, заяви Светлана Атанасова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Сектор туризъм се намира в периода на най-голямото си изпитание по целия свят, включително в България“, отбеляза тя.

По думите на Светлана Атанасова туристическите агенции почти не работят, като все още не се знае колко ще оцелеят до края на сезона и колко до края на годината. Тя изрази надежда все пак до края на годината всичко да е приключило.

"Това, което ние очаквахме за възстановяване в по-кратък период, не зависи от нас, а от обстановката в Европа, у нас, от здравната ситуация“.

"До момента няма нито една мярка, която да е насочена конкретно към туроператорите. Необходимо е субсидиране на фирмите, за да могат да преодолеят тази година", посочи Атанасова.

Председателят на Българската асоциация на туристическите агенции коментира, че самата отмяна на полети е сигнал, че летният сезон ще е изключително труден, ако изобщо има сезон, тъй като неизвестните са твърде много.

Гостът открои две тенденции, които се наблюдават в момента – цените са по-ниски в сравнение с други години и резервациите не се анулират, а се преместват във времето.

Вижте видео с целия разговор тук

Коментари Напиши коментар

164

АБВ

преди 1 седмица

От много години не помагам на мутрите и тарикатите по българското крайбрежие да забогатяват. Чалга, бетон, фекалии, разстройство и повръщане, цени от които ти се подгъват краката щом ги видиш, пияни до безсъзнание руснаци и англичани, наркомани, проститутки и още и още. Беше хубаво, но до преди 20 - 30 год. Сега е по - хубаво в Турция, Гърция, Хърватска!

163

Мамата

преди 1 седмица

ЗАКРИВАЙТЕ И ЗАТВАРЯЙТЕ СИ ХОТЕЛИТЕ ПЕЧЕЛБАРИ И ХИТРЕЦИ НЕДНИ.ще ходим по гръцко,хем ни глезят там,хем ни слугуват А НА ВАС ВСЕ ЕДНО СМЕ ВИ ВИНОВНИ...

162

Бизнесмен

преди 1 седмица

Всеки трябва да се спасява. Аз съм сложил такса стол 10лв и 10лв за маса. Шезлонгите ми са почти безплатни но като одрусам 50 кинта още преди да са поръчали и сметките ми се връзват. Засега сезона ми върви добре. Чакаме ви всичките тука на морето.