Около 80% от планираните сватби у нас са отложени за следващата година или отменени заради пандемията от коронавирус. Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR сватбеният агент Милена Петкова.
 
"Голяма част от нашите сватби са интернационални или на младоженци, живеещи в чужбина. Организацията е свързана с пътуване, хотелско настаняване на големи групи хора. Клиентите се притесняват", заяви тя.
 
Тя обясни, че останалите 20% от сватбите, които ще се проведат през август и септември, ще са на открито и с намален брой на гостите. А сватбените агенции са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, в което заявяват своите искания.
 
"Голяма част от нас са вече на ръба. Опитваме се да учредим сватбена асоциация, с която да влезем в ресора на ресторантьорите и хотелиерите, тъй като сме неразделна част от тях. За да можем да се възползваме от намаленото ДДС и облекченията, тъй като ние сме търговци, а не можем да се възползваме от тях", каза още Петкова. 
 
Повечето агенции са били принудени да освободят служителите си. 
 
"Една сватба се организира в продължение на 6-8-12 месеца. Вече е късно за тази година да се направи каквото и да е. Хората са уплашени. Тази година е нулева", категоричен бе сватбеният агент. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase