Снимка: БГНЕС

"Във връзка с увеличения брой заболели и призивите от институциите за спазване на мерки за дистанция, считаме, че не е редно да се провеждат баловете и съветваме те да се отложат". Това съобщиха от министерството на образованието в отговор на запитване на "Сега" дали баловете ще се проведат по план.

"Провеждането на абитуриентски балове става по решение на зрелостниците и училищата. МОН няма правомощия да разрешава тържества, провеждащи се извън учебното време и извън образователните институции. Предвид епидемиологичната обстановка сме препоръчали да бъдат отложени баловете поне до края на извънредната ситуация (30 юни)", посочват още от министерството на образованието.

Междувременно абитуриентските балове в Бургас започнаха. Снощи в Морската градина, в 18:00 ч. 158 абитуриенти от Математическата гимназия се събраха, за да отпразнуват завършването си. 49 от тях станаха повод за най-голямата гордост за Бургас със своите пълни шестици на държавните зрелостни изпити.

Новата заповед на Кирил Ананиев по никакъв начин не притесни абитуриентите, които нетърпеливо тръгнаха към най-големия ни курортен комплекс Слънчев бряг, за да отпразнуват своя бал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase