Снимка: Bulgaria Air
След няколко месеца на пауза повечето авиопревозвачи започват отново да летят по основните си линии. Въведени са нови правила при извършване на полетите, а самолетите минават през строга дезинфекция. Възстановиха ли се вече полетите и при какви мерки ще летим от тук нататък безопасно?
 
Летеното ще се осъществява при изцяло нови правила. Мерките за безопасност започват още на летищните терминали. Въздушният транспорт беше абсолютно парализиран през последните месеци. От началото на извънредното положение до края на май полетите са намалели с 80 процента.
 
"Взети са поредица от мерки за безопастността на пътниците. Влизането на терминала вече се извършва през КПП, а изпращачи и семейства не се допускат. Термокамери ще измерват температурата на хората, които влизат, а служители ще следят за носенето на маски и ръкавици", обяснява представителят на Националния авиопревозвач Bulgaria Air Аспарух Маринов в ефира на Нова тв.
 
Той обяснява, че е направена специална организация при всеки етап на пътуването. 
 
"Автобусите ще се пълнят между 30 и 50% от капацитета им. Преди всяко излитане и след всяко кацане самолетите биват щателно дезинфекцирани със специални препарати. Те са със срок на действие от 24 часа, което осигурява едно много добро ниво на защита", казва Маринов.
 
Въздушните филтри в самолетите на националния превозвач са като тези, които се използват в операционните зали на болниците - HEPA филтри. Те осигуряват свеж въздух отвън през двигателите, който се преработва през термична обработка от 200 градуса.

Коментари Напиши коментар

12

@10

преди 1 година

Аз пък излетях март месец и рейса беше фраш. Други хора също се оплакваха, че рейсовете са пълни. На връщане пък всички се завират в някакви коридори да попълват декларациите. Аз за разлика от теб не изпращам хора, а летя. Когато влезеш на призрачен терминал, на който по принцип има по 100 самолета на ден, но по време на епидемията има точно 1 и той е на Българиа Еър, ще разбереш за какво говоря. Летище София не е усетило епидемията и се къса да работи.

11

Безобразие

преди 1 година

е точно в разгара на епидемията да се взимат тези мерки вместо да се забранят тотално полетите. Самолетите са едни от най-големите разпространители на зарази, поради факта че въздуха циркулира в абсолютно затворен цикъл. Достатъчно е да пръдне един пасажер с Covid 19 и климатика ще го разнася из целия самолет и всички са заразени безусловно.

10

ха ха

преди 1 година

ДО НОМЕР 8Аре намали смеха, защото нас ни затвориха на 14 март. На 15 март аз лично изпратих сина си до летището. Където-не се допускаха изобщо изпращачи като мен да влязат вътре, а само сруще показване на билета се влизаше и на входа измериха температурата на сина ми. И това съм видяла лично, а не ЕЖК....на тази дата. Как е било в следващите седмици не мога да кажа, но едва ли е боли по-разпасано.