Снимка: Правителствена пресслужба

Общ преглед
Винаги сме помагали на храмовете и манастирите на различните вероизповедания в България, написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа, след като днес посети Рилския манастир.

Затова след последното си посещение в Рилския манастир се ангажирах да се укрепят срутищата на пътя за Светата обител, да се изгради пречиствателна станция за отпадните води, както и да се отпусне финансова помощ от 600 000 лева за манастира за извършването на строителна реконструкция и художествена реставрация.

Свършихме всичко, което сме обещали, заяви той.

Още по темата
Днес започнаха строителните работи в 250-метровия участък при 27-и километър на третокласния път Кочериново - Рила - Рилски манастир като през последните две седмици се извършваха подготвителни дейности.

Укрепването се реализира от "Автомагистрали" ЕАД и стойността на проекта е близо 6,5 милиона лева.

"Ще работим по-бавно, за да не рискуваме живота на строителите, колкото и Господ да бди над нас", посочи премиерът пред журналисти.

Министър-председателят каза още, че с изграждането на локалното пречиствателно съоръжение реката край Светата обител ще остане чиста.

Кадри от посещението вижте в галерията ни!
 

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 1 година

Б.Б. разглежда Лувъра и в една от залите пита разпоредителя: Абе пич, това картината Селянинн люпи семки ли е? Не, господине, това е кристално огледало от XV век.

41

бай х

преди 1 година

как може да краде като за последно и после с каква съвест се кръсти и изповяда пред иконите ?

40

Честно

преди 1 година

Бивш комунист ми се прави на светия. Като се сетя за чекмеджето с 2-та млн.евро, ми става гнус като го видя тоя да се кръсти.