Снимка: БГНЕС

НСО е явление и част от политическия контекст на това, което става в държавата, заяви Бойко Ноев - експерт по национална сигурност в ефира на bTV.

Основното според него е конфликтът между едноличната власт, която изчерпва своя позитив, и интересите на обществото. Възмутителен е начинът, по който хората, които сме избрали и назначили злоупотребяват с нашето доверие, отбеляза още Бойко Ноев.

„Правителство и народни представители  гласуват за себе си закон, с който утвърждават своите привилегии и своето обгрижване. И в един момент, когато това не им е достатъчно по някаква причина, решават да си измислят нещо друго“, коментира той. Според него едноличната власт сега решава да си измисли някакво друго НСО.

Висшите постове в държавата са три – премиер, президент и председател на парламента, за тях трябва да има охрана, но не може да има 1200 души с 40 млн. бюджет, отбеляза още Бойко Ноев. По думите му в тази секретна шапка се случват много безобразия, за които говорят самите началници на службата.

За записите с гласа на премиера, снимките от дума му и есемесите на Васил Божков той коментира, че по света не се пита първо какъв е мотивът, а дали е вярно.

Президентът трябва да предизвика дебат и даде идеи как да ревизира тази служба, която оглавява,  а не просто да върне закона за МВР с вето. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase