Снимка: БГНЕС

Пътуванията в Европа скоро ще са възможни. Туристите обаче отбягват големите хотели. Анализ от Германия сочи, че най-евтините цени са в България. Нощувката излиза средно около 58 евро, в Испания се плащат по около 160 евро, в Италия – средно 147 евро, в Гърция 138.

Въпреки че в Гърция е по-скъпо, много българи предпочитат да почиват там. Морската почивка в южната ни съседка след 15 юни все още е под въпрос. Туроператорите очакват новите правила, за да потвърдят чакащите резервации. В началото на месеца изненадващо Гърция обяви, че всеки турист, влязъл в страната до 15 юни, ще бъде сложен под 7-дневна карантина.

"Стоим и чакаме. Зависи много от това, дали ще има нова карантина, до каква степен ще са новите заболели и зависи от това как ще разреши въпросът гръцкото правителство", каза туроператорът Здравка Чимева пред Bulgaria ON AIR.

За хората от района на Петрич и Сандански въпросът е изключително важен, защото гръцкото море е само на час път от тях.

"Почти всеки уикенд си правим такива еднодневни плажове до Гърция, там ни е съвсем близичко и миналото лято ходехме почти всеки уикенд", сподели Евелина Митрева от Петрич.

"С еднодневните екскурзии в нашия регион или пътувания свикнахме. Наистина е много удобно, близо ни е, особено за нас - жените, защото хем си си вкъщи, хем си си на море", казва още Здравка Чимева.

Въпреки неяснотите около летния сезон в Гърция, Здравка Чимева вече е сформирала българска група за еднодневен плаж на Бяло море за 20 юни. Съседите ни не предвиждат вдигане на цените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase