Снимка: БГНЕС

Три учителки от детска градина №50 в район “Възраждане” са дали положителна проба за COVID-19. Оказва се, че в петък те са били в Сърница - мястото, което се превърна в нов епицентър на заразата в България.

Още по темата

"Тепърва ще разберем каква е била причината за тяхното ходене там. Те са нарушили апела на д-р Кунчев да не се посещава огнището", заяви д-р  Данчо Пенчев от РЗИ София, който рано тази сутрин беше в детската градина, където се извършва дезинфекция.

Детската градина няма да бъде затваряна на този етап. "Заведението ще работи, като двете групи – Първа В и Четвърта А, където са констатирани положителните резултати, ще бъдат затворени", посочи д-р Пенчев.

Той съобщи, че днес ще бъде излседван целия персонал на детската градина – общо 49 души. Ако има други положителни проби сред персонала, ще бъде затворена цялата детска градина.

Дали децата ще бъдат тествани д-р Пенчев не каза. "Утре ще бъде направен строг филтър на децата и ще преценим дали и те ще бъдат тествани", каза той. В едната група около 10, а в другата – около 15 деца са били контактни на трите заразени преподаватели.

Дали заразата идва от Сърница или не, тепърва ще се установява.

Коментари Напиши коментар

15

Azz

преди 1 година

Хич не им се работи на тия лелички! Дай им дивана, сериала, екскурзийки и заплатата да си върви... Ореваха света, че трябва да се връщат на работа, че децата щели да ги заразят... Ако някоя такава малоумница ми зарази детето, ще я пратя аз на една дълга екскурзия, та да ѝ дойде акъла поне малко!!! Аман от мързеливи лелки, които живеят от държавни пари и само реват и искат още и още пари....

14

Анонимен

преди 1 година

Учителките отричат да са били в Сърница, не знам що се пишат подобни неща, то в София си го има вируса достатъчно няма нужда да ходят до там! Да не прекриваме софиийско огнище щото редовно има 10-20 софиянци на ден!

13

Анонимен

преди 1 година

Тези другарки много са се целували? Или не си спомнят, че не работиха детските градини заради вируса, най-елементарни хигиенни навици нямат ли?