Снимка: БГНЕС

Кметът на община Сърница е бил контактен на три служителки на общината с положителни проби за коронавирус.

Веднага му е направена проба, която е  отрицателна, съобщи БНТ.

Заразените с COVID-19 в Сърница са 13. Затворени са общинската администрация и детската градина. Ограничен е достъпът до всички общински сгради.

Още по темата

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев пристига в Пазарджик заради усложнената обстановка там.

Предстои вземането на още проби, каза кметът на общината Неби Бозов. 

"Прави се организация за още 50 теста на жени, които работят в предприятие в Доспат. По информация на РЗИ вчера са имали положителен тест на жена, работеща там. Във фирмата работят над 200 жени, около 50 са от Сърница, като 7 от тях вече са дали първи симптоми. Затова и РЗИ-Смолян и РЗИ-Пазарджик правят тестове на всички жени, които работят в това предприятие", обясни кметът на Сърница.

По думите му, има 3 положителни теста на служители в общинска администрация. Бозов ще участва онлайн във започващата в този час в Пазарджик видеоконферентна връзка с  националния кризисен щаб.

„Никой не може да каже как и от кой се е заразил, добави Неби Бозов. Стана  известно, че самият той е бил контактен с трима от заразените в Сърница, но направената му проба за коронавирус е отрицателна. 

Първият случай на COVID-19 в Сърница беше регистриран преди седмица. Възрастна жена там стана жертва на вируса.

Коментари Напиши коментар

11

Ехооо

преди 1 година

А Диди от Тервел нали беше под карантина, защото беше на почивка в банско.ходеше на работа, като служебна кола я взема от вкъщи и я води на работа в община Тервел.кой плаща всеки превоз на тая,ние данъкоплатците.голяма работа е тая бе овчарка.

10

Анонимен

преди 1 година

В дълбоката провинция едва ли взимат проблема насериозно, а не парвят сметка, че те са най-уязвими - прибраха се гастарбайтерите, карат си карантината вкъщи (доколкото я спазват) и ето, на...

9

Анонимен

преди 1 година

В Сърница всички са за затвор. Изсякаха горите, всяка втора къща има банцинг за да се нарежат дърветата, пълни мародери, съсипаха вековни гори. Алчни по*маци, кътат в дюшеците си милиони а ходят облечени като прошляци. Всички имат жилища по София, Пловдив и морето.