Снимка: Bulgaria ON AIR

"Като основна хaрактеристика на пазара през тези 2 месеца можем да отбележим стабилността. Имаме равни линии, почти без промяна при основните хранителни продукти. От 25 февруари досега нямаме голяма промяна в цената на основните хранителни продукти", каза за "България сутрин" председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържища Владимир Иванов.

Още по темата


При плодовете и зеленчуците цените в момента спадали малко по-бавно, а през извънредното положение се забелязали и "странни вариации" на цените на лимоните и джинджифилите.

"Има българска продукция, може да се стигне и до свръхпредлагане и до много ниски равнища на цените. Пазарът е пренаситен. При маслата, олиото, месата не се очаква никаква промяна в цените", коментира Владимир Иванов.

По думите му разликата с миналата година се дължи на по-високите равнища в потребителската кошница на лимоните и месото.

"Черешите в момента тръгват масово да се появяват на пазара, към момента имат едно равнище около 6-8 лв/кг. Цената ще влезе на редовните ценови равнища - около 1,5-2 лв., успокояването ще е след една седмица", обяви в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържища.

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 11 месеца

СПЕКУЛА---ИМА САМО ПРИ НЕДОСТИГ НА ПРОДУКТИ НА ПАЗАРА.

ПРИ ИЗЛИШЪК И СВРЪХПРОИЗВОДСТВО---ЦЕНИТЕ ПАДАТ САМИ!!!

21

Ами, правилно...

преди 11 месеца

ХОРАТА СА ГО ИЗМИСЛИЛИ:

ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ, СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ОТ Т. Н. "БОРСОВО ЦЕНО--ОБРАЗУВАНЕ"!
ТО--Е ГАРАНЦИЯ И ЗА КАЧЕСТВО.. И ЗА %-НА НАДЦЕНКАТА НА ПРОДУКТА!
ТАКА И ДАНЪК--ПЕЧАЛБА ЩЕ Е ПО-РЕАЛЕН!!!

20

Милена

преди 11 месеца

В големите хранителни вериги няма увеличение на цените!!! Спекулантите са в малките частни магаэини, които алчно и престъпно се въэполэват от пандемията!!! Эащо няма, проверки, глоби и эатваряне на магаэини!!! ????