Снимка: Bulgaria ON AIR

Нарушен ли е законът при решенията за изграждането на Национална педиатрична болница в София? Според Министерството на здравеопазването тя трябва да бъде изградена от скелето, което пустее в двора на "Александровска болница". Това предизвиква непрекъснато недоволство и протести.

Още по темата

"Обмисляме възможността да се обърнем към Европейския съд и Съда за правата на човека. Засега това е нещо, което се проучва като възможност", обяви адвокат Мариана Петрова пред Bulgaria ON AIR.

Юристът уточни, че обявяването на проекта за обект от национално значение означава, че се променя компетентността на органа, който следва да издава всички разрешения, свързани с административното обслужване на строежа. Компетентен стават министърът на  регионалното развитие и благоустройството вместо главния архитект на София.

Адв. Петрова посочи в "България сутрин", че решението на Върховния административен съд е окончателно, има сключен договор с изпълнителя. Законът е спазен и никоя от страните няма право да го атакува, отбеляза тя.

"Има вариант договорът да бъде прекратен без неустойки от Министерството на здравеопазването. Необходима е воля от старана на управляващите, каквато те не проявяват до момента. Оказваме обществен натиск", коментира адв. Мариана Петрова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase