Снимка: БГНЕС

Родители протестират пред Министерския съвет заради строежа на детската болница под мотото  "За истинска детска болница, не гробница!".

Мълчалив, но многоброен, огласян от звънливи детски гласчета е протестът пред правителствената сграда.

Майки и баби с деца са на слънце заради ограничителните мерки на силите на реда, които не допускат на сянка под тунела гражданите.

Заради отказа за провеждането на протести в извънредната епидемична обстановка, от инициативата преобразуват протеста си в акция за събиране на подписи и подкрепа срещу доизграждането на Националната детска болница върху 40-годишното скеле.

В условията на извънредното положение зад гърба на обществото министърът на здравеопазването е подписал договора за изграждането на обекта", обясни архитект Петкана Бакалова пред БНР:

"Няма да се откажем. Това вече е въпрос не на някакъв спонтанен гняв. В момента това е израз на решимост и на категоричност, че няма да спрем, докато не получим европейска, качествена, даже бих казала болница на световно ниво, а не този, това вече не е компромис. Аз бих могла да го нарека само подигравка, защото да обявиш тази руина на 30 години за национален обект, това вече не е арогантност. Това е подигравка буквално с професионалистите в областта и с хората изобщо, с родителите".

Организаторите призовават към спазване на дистанция, носене на предпазни маски и подкрепа на подписката срещу компромисното за тях сегашно решение за изграждане на детска болница.


 

Коментари Напиши коментар

23

аз

преди 1 година

Toзи грозен 50 годишен железобетонен израстък трябва да бъде взривен като ИПК Родина.

22

Анонимен

преди 1 година

Копиленцето на мис *** в тая ли болница ще го лекуват от наследственото слабоумие?

21

Анонимен

преди 1 година

Ако имах възможност нямаше да позволя да има нито една детска болница. Децата е е добре максимално да предпазват от заболявания, отколкото да се лекуват по болница,чак пък и специализираниМайките да протестират за детска поликлиника, за детско здравеопазване и профилактика на заболяванията. Много тъжна картина, много. Да се вдигат лозунги, за да искаш истинска детска болница,а не здрави деца.