Снимка: БГНЕС
33-ма пътници отнесоха глоби вчера, защото се возили без предпазни маски в градския транспорт. 
 
Един се сдобил с два акта, защото не носил личната си карта. Санкцията за липса на маска е между 300 и 1000 лева. Съвместната акция между полицаи и контрольори започна в понеделник. След въвеждането на извънредното положение контрольорите не глобяват нередовните пътници, а само им продават билетчета от 1,60 лева.
 
От следващата седмица обаче пак започва да се следи за гратисчии и ще им се съставят актове, предупредиха от Центъра за градска мобилност. 
 
Пропуснатите приходи на дружеството за последния един месец са 12 млн. лева. Това съобщи Директорът на ЦГМ Димитър Дилчев пред комисията по транспорт към общинския съвет. Според него затварянето на синята и зелената зона е предизвикало загуби от 400 000 лева седмично. Миналия четвъртък бяха възстановени зоните, ато само през първия ден бяха поставени скоби на 700 нарушители. Отделно се отчита и огромен спад при продажбата на превозни документи. 
Още по темата
 
До края на май шофьорите в превозните средства няма да продават билети. Дотогава ще бъде забранено и качването от първата врата. Очакванията са, че през лятото пътниците в градския транспорт да са едва около 35-40% от тези през миналото лято. Най-оптимистичният сценарий е през септември този процент да достигне 80 на сто, когато учениците и студентите ще се върнат, допълни Димитър Дилчев. По думите му ще се наложи да бъде направена нова икономическа рамка на транспорта в столицата, а тя ще бъде представена до края на юни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase