Снимка: БГНЕС

Изграждането на Национална многопрофилна детска болница вече е обект с национално значение, с решение на правителството от днес.

Още по темата
Аргументите са свързани с острата необходимост от нея, за да се предоставят комплексни медицински услуги за деца и на едно място да бъдат събрани медицински специалисти от всички специалности, работещи с деца.

Получаването на статут "обект с национално значение" ще позволи да бъдат съкратени сроковете за провеждане на необходимите административни процедури, свързани с различните етапи от реализацията на проекта, съобщиха от правителствената пресслужба.

По този начин Министерството на здравеопазването ще успее да осъществи проекта в предвидените срокове, с което ще бъдат изпълнени изискванията и препоръките на Европейския съюз, изразени в изготвената през 2005 г. Европейска стратегия "Здраве и развитие на децата и подрастващите".

Наскоро обаче беше внесена петиция с искане за оставката на здравния министър Кирил Ананиев и прекратяване на процедурата. В нея се посочва, че строежът в двора на Александровска болница, който трябва да стане Национална детска болница, е морално остарял и опасен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase