Снимка: БГНЕС

Населението на България ще намалява. Това каза директорът на Дирекция „Демографска и социална статистика“ в Националния статистически институт (НСИ) Магдалена Костова, цитирана от "Фокус".

Още по темата

Тя обърна внимание, че смъртността в България е най-висока в ЕС.

„Раждаемостта горе-долу се задържа на едно ниво, но намалява. Освен това, като добавим и процесите на емиграция, в последните години в България населението предимно емигрира. Естествено има и завръщащи се, но нетното салдо е отрицателно. Тези тенденции не са се променили. Няма да се променят и през тази година, така че населението ще намалява“, каза още Костова.

Според нея ако се запазят тенденциите в тези демографски процеси, няма как населението да се увеличава.

По думите й като цяло последните години населението намалява.

Коментари Напиши коментар

227

Костадинов

преди 2 години

Ще емигрират, защото гладът е по силен от тока.

226

Анонимен

преди 2 години

Като гледам коментарите и така ми се избистря, че с тоя мат'риал нищо не може да стане. Мрънкащи, меркантилни, нагли, бездарни, неуки, но с големи претенции. Не е лошо човек да иска нещо, но да може да се аргументира и да докаже, че е прав. България ще се оправи, когато дойде някой безкомпромисен и високо морален човек, който ще следва дадени принципи до край. Сега всички хейтъри да си помислят имат ли принципи и спазват ли ги докрай и с какво допринесоха за общото благо? Мишки сме

225

Анонимен

преди 2 години

До Бубето Бубе дай кординати