Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпросът защо е заснет скандалният клип с деца с оръжие, наркотици и разголени жени в Съдебната палата, е към човека, който управлява Съдебната палата – г-н Лозан Панов. Този въпрос е свързан с доверието в съдебната власт. Това каза главният прокурор на България Иван Гешев по NOVA.

Още по темата

"Не възприемам в сградата, в която се гледат едни от най-сериозните производства в страната, да се снима клип, който пропагандира употреба на наркотични вещества, да се показват деца с оръжие и дами, чието облекло е за други места. Това за мен уронва престижа на съдебната власт", категоричен е Гешев.

Той коментира и катастрофата, при която загина Милен Цветков, като посочи, че разследването по случая се следи от цялото общество. "По отношение на евентуалния извършител на това тежко престъпление беше взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от Софийски градски съд. Това означава, че съдията е приел, че катастрофата може да се квалифицира като умишлено убийство и е преценил, че лицето може да извърши друго престъпление и да се укрие. Изказвам съболезнования към близките на Милен Цветков".

Във връзка с нападението над журналиста Слави Ангелов, главният прокурор заяви, че към момента доказателствата относно поръчителите на побоя не са достатъчно. "Ясно е, че мутренските времена свършиха и който не го е разбрал, ще трябва да го разбере по трудния начин. Няма как нещо такова да бъде скрито от обществеността в днешно време", допълни Гешев.

Относно мерките срещу коронавируса, той е на мнение, че у нас те са били до голяма степен навременни, но не е бил осъществен цялостен контрол при тяхното спазване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase