Понятието "пътно убийство" да влезе в закона, а наказанието да е от 12 до 20 години, а при повторно провинение - от 20 години доживот. За това настоя бившият председател на Комисията по транспорт на НС Настимир Ананиев в разговор с Милена Милотинова за предаването "Брюксел 1", което ще се излъчи днес от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Според него предложените досега промени в закона са недостатъчни. За тежко провинилите се шофьори трябва да се въведе конфискация на автомобила, а не дерегистрация, смята експертът.

По думите му дерегистрираният автомобил фигурира като такъв в системата от данни у нас, но не и в чужбина и той може да бъде продаден зад граница.

"Българинът обожава автомобила си," казва Ананиев. По думите му пред заплахата да раздели с мощно возило за 100 000, 200 000 или 300 000 лв. доста ще се замисли как шофира.

Целия разговор на Милена Милотинова с Настимир Ананиев за мерките, които трябва да се вземат, за да се избегнат престъпленията на пътя, гледайте днес от 17.30 в предаването "Брюксел 1".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase