Снимка: БГНЕС

Скандалният клип в Съдебната палата е заснет на 16 февруари и е бил предназначен за филм. Това става ясно от съобщение на Министерството на правосъдието.

Клипът предизвика остра обществена реакция и бе окачествен като уронващ престижа на съдебната власт.

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов разпореди на Главна дирекция "Охрана" (ГДО) проверка на обстоятелствата във връзка със заснемането му.

Още по темата
В резултат на проверката е установено, че заснемането на кадрите е било осъществено от екип на продуцента "Ню Ърбън Продукшънс" ЕООД, а посочената цел е била "кадри за видеоклип към саундтрака на филма "Married Young".

Участниците в снимките, общо 16 души, са били допуснати в сградата от служителите на ГДО след писмо от началника на отдел "Управление на собствеността" при ВКС, съобщиха от правосъдното министерство.

В писмото се посочва, че достъпът трябва да бъде осъществен по силата на договор между "Ню Ърбън Продукшънс" ЕООД и ВКС. Предоставя се и списък с лицата, които следва да бъдат допуснати. Така служителите на ГДО са били длъжни да осигурят единствено пропускателния режим в сградата.

Всички останали действия по видео заснемането в Съдебната палата-София са предмет на договорните отношения между продуцента и ВКС, посочват от ведомството.

Държавната агенция за закрила на детето също започна проверка във връзка с това, че в клипа участват деца с оръжие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase