Снимка: БГНЕС

"За последните 24 часа 49 са новите пациенти. От тях в болница са 21, а общата бройка на заразените е 1015 в България. От тях активни са 795. Увеличението спрямо вчера е с 5,1%", това обяви на брифинга на Оперативния щаб за борба с коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

За първи път има област, в която броят на заразените е по-голям от този в София. Това е Плевен с 17 регистрирани случая, като 13 от тях са от завод "Мизия". В София новите болни са 16, във Видин - 4, в Бургас - 3, Кюстендил 3 Сливен 3 Хасково Благоевград, Пазарджик - 1.

Има един нов непълнолетен пациент. Става дума за 15-годишно момиче от Кюстендил. То е в добро състояние и не е прието в болница.

Трима са заразените медици през изминалото денонощие -. две медицински сестри от Бургас и Сливен и един лекар от Видин.

Още четирима души са излекувани, като общият брой на преборилите болестта е 174 -17,1%  от всички случаи на заразени с COVID-19. Във ВМА изписаните са двама, в Кюстендил е 1 и в Пазарджик - 1.

Двама са новите починали, с които те вече станаха 47.

Починала е жена от Сливен на 77 години и 49-годишен мъж, който е издъхнал след 11 дни на интубация в "Пирогов". И за двамата няма данни за придружаващи заболявания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase