Извънредното положение наложи редица забрани и ограничения в цялата страна. Една от забраните е посещението на планините. Алпинистът Атанас Скатов е изпратил писмо до министър-председателя Бойко Борисов и към ръководителя на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, с което ги призовава да променят забраната. Алпинистът сподели в ефира на Bulgaria ON AIR, че е решил да изпрати молбата си, защото той смята планината за лечебница. 

"Не смятам, че е правилно да ходим в супера, а в планината - не. Планината е прекрасно място. Там въздухът е чист и можеш да разговаряш със себе си", добави Скатов. 
 
Скатов предлага посещенията в планината да се случват на малки групи и само с контактните ни лица. Според него трябва да променим действията си в планината след появата на COVID-19 и да се стараем да не замърсяваме природата. 
 
"Убеден съм, че природата ни показва че трябва да се променим", категоричен бе Атанас Скатов.
 
Новият вирус променя изцяло плановете му. 
 
"По това време трябваше да съм в Тибет и да изкачвам връх "Шиша Пангма", разкри алпинистът и алармира, че букове на 300 години се изсичат в планината.  
 
 

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 3 години

не може в планината,сега се изсичат горите,като останат само храсти,пак ще се разреши излизането,само още 2-3 месеца и приключва

54

ПроСоТо

преди 3 години

До някоя_си"де юре" сте права,уважаема,но "де факто" нещата стоят иначе..Айде си припомнете колко ЛГБТ прояви бяха ЗАБРАНЕНИ от въпросната "фъндъчка"!-Ще Ви припомня:-НИТО ЕДНА!..Сега си припомнете колко ПАТРИОТИЧНИ прояви бяха забранени от въпросната кукла на конци!-Ще Ви припомня:-ВСИЧКИ!!!..Та така..."Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто-да го направиш"Най-лесно се оцелява под звуците на чорбаджийската гайда..

53

Stoner

преди 3 години

До някоя_сиКви помощи, кви 5 лева... Аз работя за много над осигурителният праг, а удръжките и данъците ми са баснословни. Хранят немалко маргинали. Всички в обкръжението ми са така. Затова не си позволявай да ми говориш по този начин, тъй като съм от малкото вече работещи (за много пари) и съм в пълното си основание да имам претенции , и изразявам мнение. А сега можеш да се смириш и да не говориш глуспости, нямащи общо с реалността. Гледай да не обедняваш и бъди здрава!