Снимка: Pixabay
Не се очаква да има спекула с цените на яйцата по Великден, съобщи Владимир Иванов председател на Комисията по стоковите борси и тържищата в ефира на Нова ТВ. 
 
Притесненията на потребителите нарастват с приближаването на празниците. Те се опасяват, че цените в магазините ще скочат драстично. По Великден едни от най-купуваните продукти са яйцата и агнешкото месо. 
 
Иванов беше категоричен, че през последните 10 години яйцата поддържат цени между 0.19 и 0.21 лв./бр. 
 
"Произвеждаме едни от най-хубавите яйце в света", каза той и изтъкна, че тази година няма да ни се наложи да платим повече в подготовката за празника. 
 
По магазините агнешкото месо за празника ще се търгува по 5 лв./кг. живо тегло и около 15 лв./кг. Целта на Министерството на земеделието тази година е по веригите да има само българското производство, за да бъдат подкрепени родните животновъди. 
 
За последните 30 дни данните показват, че няма значително поскъпване на основните хранителни продукти. Изключение правят свинското и пилешкото месо, чието поскъпване е в размер на  0.30 лв. и 0.14 лв.

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 1 година

Ехо ,няма спекула на горива,хр.продукти,маски лекарства,не обиждайте

11

Анонимен

преди 1 година

Пълни глупости. Цените скочиха, да заповяда в Бургас да се убеди.

10

Анонимен

преди 1 година

Тоя много залюхан горкия. Не бил очаквал да има спекула. И ние вече да купуваме спокойно по-скъпите яйца. Управляват ни с очаквания и кършене на пръсти.