Заради паниката от коронавируса българите започнаха да купуват все повече храна. Ориз, брашно, боб, леща и царевица - това са най-търсените хранителни продукти в големите търговски вериги в пика на коронаистерията.

Въпреки засиленото потребление обаче, няма спекула с цените. Не съществува и риск от дефицит.

Още по темата
"В момента има достатъчно стока и то за доста месеци напред. Цените на храните не се променят - само при два продукта има промяна - месото и брашното, но при месото това е в следствие на международни пазарни конюнктури", успокои председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Търговци признават, че паниката покрай COVID-19 наистина се усеща. И въпреки, че някои стоки свършват бързо, а количките пред касите са препълнени с продукти от първа необходимост, голяма част от хората отричат да се презапасяват.

И на фона на необичайно високото потребление - значително по-добра е хигиена в магазините. На места се обособяват специални помещения, където при нужда да бъдат изолирани хора с тревожни симптоми до идването на медицински екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase