Снимка: pixabay

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) затвори още три нерегламентирани склада за хранителни продукти на нарушителя, чийто помещения бяха запечатани в Плевен през февруари 2020 година.

В тях са открити нови количества съмнително месо и млечни продукти. Насочени за унищожаване са 30 460 кг месни продукти, 4516 кг млечни продукти, 1432 кг храни от неживотински произход, съхранявани в тях, съобщиха от БАБХ.

В търговска мрежа няма установени стоки от складовете. На собственика им ще бъде съставен акт по Закона за храните.

Повторното нарушение е установено при съвместна проверка на инспектори от ОДБХ Плевен и служители от Икономическа полиция.

Складовете се намират на територията на неработещо предприятие. Помещенията са отдадени под наем, като наемателят ги е използвал за съхранение на хранителни продукти, без регистрация по Закона за храните.

Случаят е предаден на прокуратурата.

 

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 година

На кое месо се вика ,,съмнително'' ?????

2

Анонимен

преди 1 година

Че има ли вече не псъмнително месо, не съмнително сирене и кашкавал, че какво е вече българско и да го има и то е менте. Няма никакъв контрол.

1

ГОЛАТА ИСТИНА

преди 1 година

Интересно, каква точно е дефиницията за : "съмнително" ?
От устата на полицай би звучало смислено.
Когато се отнася за храна, то тя може да бъде : годна или не. И си има закони, който трябва да се следват.
Или просто вменяват на хората, че много се работи. Нали има единна система в Европа, за проследяване на храните. И въобще, защо е в България? Или казано с други думи, някой си е затворил очите на границата, но не е продължил да си плаща по веригата и е "съмнително"