Снимка: Pixabay

На 27 февруари на метри от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Стара Загора започва бой между ученички. Причина за конфликта е момче, съобщи bTV.

Едното момиче събаря другото на земята и започва да го скубе, удря и рита. Останалите от групата, които са на мястото на инцидента, опитват да ги разтърват, но момичето продължава да рита другото, което лежи на земята.

Директорът на гимнацията Камен Абълкаров обясни, че конфликтът е започнал от това, че едното момиче е пуснало снимка на момче в "Инстаграм".

Учиниците се събрали да обсъдят снимката. От разговори се преминава към физическа саморазправа. Инцидентът се случва в близост до двора на училището, където няма видеонаблюдение.

Охраната се намесва и разтървава момичетата.

Директорът обясни, че след това се връщат по класните стаи, а момичето се извинило на следващия ден. Ябълкаров разбира за случката от видео, което му е показано от родители.

Директорът на гимназията заяви, че работата с учениците продължава. Планирано е да се проведе среща между родители, ученици, училищния психолог и Комисията за противообществени прояви.

Иван Стоянов, който е баща на нападнатото момиче, сподели, че дъщеря му е травмирана, объркана и не се чувства добре.

Началникът на регионалния инспекторат Татяна Димитрова каза, че по време на педагогическия съвет ще бъде взето решение какви ще са санкциите за всички, които са участвали в случката.

Тя смята, че човекът, който е снимал клипа също има вина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase