Кадър: Bulgaria ON AIR

Отбелязваме 142 години от Освобождението на България.

"Ако го сравним с времето на Освобождението, след възрожденския период, че и до самия край на комунистическия период - българинът по някакъв начин все е имал нещо, което да преследва. "Най-големият кошмар", който е длъжен да преследва българинът, всяко българско правителство, това е миражът за Санстефанска България. Ти ако не тичаш за това знаме - ти си ничий, почват да те гледат подозрително. Ако не си патриот и родолюбец в България - от теб не става нищо", каза проф. Петър Стоянович в предаването "Денят ON AIR".

Според него, гонейки този идеал - българите се пребихме в толкова много войни и опити да направим всичко наведнъж.

"Не знаем постепенното, не знаем търпеливото, не знаем да сдържаме в политически смисъл "апетит". Който се занимава с политика - той използва всеки един момент, в който може да обърне противника. Това, че нашите държавни мъже и жени се подритват като магарета на публични и непублични места, е нещо нормално", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в момента сме сцепени на две - едните, които по никакъв начин не дават да се издума нещо друго, освен че 3 март е икона. А от другата страна са хората, които казват, че на днешния ден се случи Освобождението на България. Покрай това, че историята не се изучава и не се коментира публично - нещата ще отидем в още по-неприятно ниво. Започваме геостратегически период - кой харесва едните, който харесва другите. Кой е с руснаците, кой е с американците, кой е с турците. Колкото повече влияние има патриотичният "алкохол" - толкова по-зле", допълни той.

Проф. Петър Стоянович посочи, че намесата на коронавируса в политическото подритване е не само лош вкус, но вече е опасно и за здравето на населението.

 

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 година

Глупости на търкалета.
И тоя се е продал на руснаците.

8

ББ

преди 1 година

прУфесора чете фактите както дявола евангелието...ти хАмерика ли те изучи,в училища построени с техните пари,те ли те лекуваха и ваксинираха...или русия,те ли ти дадоха възможност да се изградиш...все едно в какво,дължиш ни поне едно благодаря...друго не очакваме...да те раним,учим,лекуваме,плащаме и да ни викаш...ако не си...аман от неблагодарници крадливи и алчни

7

Анонимен

преди 1 година

Повтаря си пак едно и също и сигурно си го е записал вкъщи като девиз на евроатлантизма. Русия щяла да ни "глътне" както с Крим. Само дето забравя, че Крим беше "глътнат" от Турция и щом Русия го освободи, почна Кримската война срещу Русия. Русия ни спасява 2 пъти в 1878 и в 1944 г. а без Русия чакаме уж някаква помощ от Австрия и Германия в 1913 г. и в 1917 г. която така и не идва и евроатлантическите ни братя ни делят като питка.