Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицето Красимир Каракачанов продал хиляди апетитни имоти на военното министерство на цени под пазарните, обвиниха независимите депутати от "Атака", които настояват той да бъде изслушан в парламента и да обясни как решава с кои парцели да се раздели и кой контролира сделките.

"Откакто той стана министър на отбраната, продава имоти, кога стана министър, когато превърна МО в най-голямата агенция за недвижими имоти", нападна го Десислав Чуколов.

По думите му самият Каракачанов е признал, че има хиляди имоти за продан и то на цени под пазарните, защото ако цената им била висока, нямало купувачи.

Ставало въпрос за имоти с отпадна необходимост, за охраната на които обаче министерството плащало по 20 милиона лева на година.

"Това са изоставени казарми, аз не съм видял охрана там", скочи Чуколов.

Той цитира няколко сделки, сред които парцел в местност край Пловдив, който бил продаден на цени от 9,80 лв. на кв.м., а реално пазарната цена била най-малко 50 лв. на кв.м.

"Т.е МО го продава на цени пет пъти по-ниски от пазарните. Готвят се продажби на парцели на бул. "Цар Борис Трети" в София, в "Драгалевци", на Околовръстния път, край Божурище", каза още Чуколов.

Според него много апетитни имоти по Черноморието ще бъдат пуснати за продан.

В Несебър ставало въпрос са 96 декара на цена от 52 лв. на кв.м, като най-ниската пазарна цена там била 86 лв. кв/м.

"Има и още и не става въпрос за 5-10 декара, а за цели полуострови. Продават се парцели около Царево, край Созопол, всичко това подлежи на застрояване", каза още Чуколов.

Той призова депутатите от ГЕРБ да подкрепят искането на "Атака" за изслушването на Каракачанов и така да покажат, че няма чадър над вицето, още повече, че вчера и премиерът Бойко Борисов беше изслушан от законотворците.

Чуколов призна, че информацията за сделките, която имат, е от медиите, а те искат да чуят от първо лице конкретната информация за продадените имоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase